Srijeda, 30 Travanj 2014 10:23

Jel znate tko je Ana Baban? Naša nada u disciplini trap govori o ovom trofejnom sportu

Napisao 

Nema bolje od nje a mi se nadamo da ćemo se i njezinim uspjesima sve više veseliti i da će svi poslije jedne od narednih Olimpijada znati za ovu vrhunsku sportašicu

ana babanAtraktivna disciplina u gađanju glinenih golubova stara je preko sto godina kada su se umjesto glinenih puštali pravi. Disciplina trap je Olimpijska disciplina u kojoj su hrvatski strijelci prvaci Europe ekipno i pojedinačno kao i pobjednici na prvenstvu svijeta. Oni su  i olimpijski pobjednici i finalisti iz Olimpijskih igara iz Pekinga. Kod nas se ovom disciplinom bave se i žene i zastupljene su sedam godina na natjecanjima. Ženama traje natjecanje jedan dan i pucaju 3x25 golubova plus polufinale i finale. Ana Baban se trap disciplinom bavi sedam godina i trenira na streljani Pampas uz stručnog trenera.
-    Natječem se puškom Beretta 682 i koristim trap streljiva 24 grama u količini 10.000 komada godišnje, priča nam Ana nakon nedavnog redovnog kola državnog prvenstva u Osijeku gdje je također briljirala. Redovno odlazim na treninge dva puta tjedno i uz podršku roditelja a i GSD Osijek odlazim na šest velikih natjecanja u toku godine što je malo. Norme su propisane za izlazak na EU scenu i od mene se traže dvije norme od 61 goluba a ja sam ostvarila 2x59 ove godine i 61 ostvaren golub u Beogradu . Bavljenjem olimpijske discipline trap je veoma skupo jer komad streljiva košta kunu i po, rekla je za naš portal ova mlada Bizovčanka.
pročitajte izvještaj s osječkog natjecanja

ana baban i ivana blažević

ana baban glineni golub

ana baban glineni golub1

ana baban pehar

ferivi