Utorak, 11 Srpanj 2017 06:38

Odbojka na pijesku: osječke mlađe kadetkinje najbolje u Hrvatskoj

Napisao 

Mlađe kadetkinje su prvakinje Hrvatske, a druga, mlađa osječka ekipa nakon trećeg mjesta u skupini osvojile šesto mjesto, a juniorke za koje su igrale puno mlađe djevojke od izlaznog godišta osvojile su također šesto mjesto.

Osječke odbojkašice na pijesku, u starosnoj kategoriji okitili su se zlatnom medaljom na upravo završenom klupskom prvenstvu Hrvatske. Na put na jezero Jarun u Zagrebu i igru po nesnošljivoj sparini na +34 stupnja uputile su se Katarina Domjanović, Larisa Darojković, Luna Kraljik i Sunčica Jurković koje su igrale za KOP Agrotehnika, te Petra Dugandžić, Lara Matusina, Lucija Mandić, Lara Tompa, Ema Zgonjanin i Inga Rukovanjski koje su igrale za KOP Retfala. Nakon tri utakmice u kvalifikacijama KOP Retfala je kao prvak skupine ušla u polufinale, dok je KOP Agrotehnika bila treća u skupini i zadovoljila se ukupno 6.mjestom. Retfala je u polufinalu s maksimalnim 2:0 pobijedila favorizirani KOP Vrapče, a kasnije i u finalu KOP Opatiju i tako za 2017.godinu osvojili prvenstvo države. Za KOP Agrotehniku su igrale igračice dvoranske odbojke OK Agrotehnika, dok je KOP Retfala sastavljena od igračica OK Čepin, ŽOK Osijek i OK Agrotehnika. Da bi se popele na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja na tom putu morale su pobijediti sparinu, pijesak, i protivničke ekipe KOP Žnjan, KOP Agrotehniku, KOP Vrapče i KOP Opatiju i to sve bez izgubljenog meča s maksimalnim rezultatom i svega dva izgubljena seta.

U juniorskoj konkurenciji Osječanke su nastupile znatno pomlađene iz razloga što osječke odbojkašice ovog starosnog uzrasta nisu bile zainteresirane da se okušaju u srazu s ostalim hrvatskim pjeskašicama. Tako su u konkurenciji igračica rođenih 1998. i mlađe za osječku ekipu nastupile dvije kadetkinje Čendresa Vezaj i Helena Bošnjak rođene 2001.godine, te Ema Zgonjanin (2002.) i Inga Rukovanjski (2004.) a koje utakmice su im predstavljale veliko iskustvo. Igrale su tri teške utakmice, protiv KOP Zagreb, KOP Mladost i KOP Čakovec, a posebno su snažan otpor pružile ekipi iz Međimurja i na kraju osvojile 6.mjesto od sedam juniorskih ekipa na državnoj završnici na terenima KOP Erste Zagreb.

odbojka.hr

ferivi