Marijo Možnik novi je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza! U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine, a dr.sc. Marijo Možnik jednoglasnom odlukom izabran je za mandatno razdoblje 2020-2024. godine.

Čim su pravila dozvoljavala sa svojim treninzima, onim zajedničkim, krenule su i ritmičke gimnastičarke Kluba ritmičke gimnastike Osijek. Pošto još uvijek ne mogu ući u školske sportske dvorane u kojima treniraju svoje obaveze obavljaju na nekoliko lokacija u gradu. Malo asfalt, malo trava i njihovi rekviziti i dobra volja. Za sada se ne spominju nikakva natjecanja, čak ni prijateljska, ali za očekivati da će se neko od službenih nacionalnih prvenstava održati na jesen. Svi oni koji im se žele priključiti mogu se javiti na telefone 0919852364,  0955223418, 0993681798

Prije svakog treninga i svaki dan napraviti vježbe istezanja koje su vidljive na slijedećem linku

VJEŽBE ISTEZANJA

Službeno je - Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine, a Paraolimpijske igre od 24. kolovoza do 5. rujna iste godine!

RASPORED TRENINGA TRENUTNO NE VRIJEDI

A i B PROGRAM

Ponedjeljak - 17.30 dvorana OŠ Dobriša Cesarić

Utorak - 17.00 - dvorana OŠ V. Becić

Srijeda - 18.30 - dvorana OŠ V. Becić

petak i subota po najavi trenerice

 

POČETNICE I GRUPNE VJEŽEBE

skupina Retfala

utorak - 17.00 dvorana OŠ V. Becić

petak - 16.30 dvorana OŠ V.Becić

 

skupina Vijenac i Donji Grad

utorak 17.00 dvorana Gradske četvrti Vijenac

petak 16.45 dvorana Gradske četvrti Vijenac

 

informacije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mob: 0922915993 i 0993681798

 

 

Zagreb, Novi Sad, Pečuh, Tuzla samo je dio natjecanja na koje će Ana Fočić odvesti svoje ritmičarke ovoga proljeća. Trenerica koja je preuzela treniranje natjecateljica KRG Osijek nakon rada u GK Aura i KRG Leda iz Zagreba upravo ovih dana priprema nove vježbe s Kiarom Pavlović, Barbarom Čuljak, Emom Tomić i Larisom Ivanković. Iz kluba KRG Osijek pozivaju djevojčice grada Osijeka da im se pridruže u njihovim početničkim skupinama. Isto tako pozivaju se i starije djevojčice posebice one koje su se do sada bavile plesovima, baletom a posebice one koje su trenirale sportsku gimnastiku.

Utorkom i petkom od 17 sati u dvorani gradske četvrti Vijenac KRG Osijek upisuje nove članice koje bi se počele baviti ritmičkom gimnastikom. Isti klub za skupinu početnica održava treninge i u dvorani Osnovne škole Vladimira Becića utorkom od 17 sati i srijedom od 18. Informacije možete dobiti na telefon 0919852364 za skupinu u školi Becić, te na 0955223418 za treniranje na Vijencu. Uskoro s treninzima će se započeti i za skupinu Retfala. Dobro su došle sve djevojčice u starosti od četiri pa sve do 12 godina starosti

- Ritmička gimnastika nam razvija fleksibilnost, kordinaciju, snagu, ispravlja krivo držanje, ističe glavna trenerica KRG Osijek, Ana Fočić i poziva djevojčice u gradu Osijeku da se pridruže i dođu na treninge ovoga kluba. Trenutno se treninzi za početnice održavaju u tri skupine:

Plesni studio Shine iz Osijeka organizirao je svojevrsni Plesni advent u Esseker centru gdje su u nekoliko sati programa pokazali što rade i upriličili priredbu za djecu i roditelje. Kao gošće nastupile su i članice Kluba ritmičke gimnastike Osijek. Trenerica Ana Fočić publici je predstavila ritmičarke, skupinu natjecateljica.

U KRG Osijek ovo natjecanje ne smatraju regularnim ali su morali odraditi ga. Jako dobro odrađene vježbe s obručem, čunjevima i trakom nisu bile dovoljne za neki veći plasman Inge od 11. mjesta jer je poznato da bez podrške sutkinja nema ni rezultata. A uz to i nakon povrede zadnje lože u skoku u vis važno je bilo odraditi ovo natjecanje koje je i održanu u Osijeku. Članici KRG Osijek ovim natjecanjem prestaje juniorski staž i selidba u seniorsku sezonu.

- Ovo natjecanje ipak kao i do sada smatramo neregularnim. Prvo iz razloga što natjecanje sude vam trenerice vaših protivnica u vašoj konkurenciji. A i po Zakonu o sportu sporno je da osim toga vam sutkinje budu predsjednice i podpredsjednice klubova čiji klubovi imaju svoje predstavnici u konkurenciji s našom gimnastičarkom. Mi nismo imali sutkinju iz kluba, nego da smo dali podršku i pod naše ime prijavimo jednu mladu sutkinju iz Zagreba. I osim toga doživio sam i pokušaj da utječem na nju što nisam htio, kazao je Damir Rukovanjski, predsjednik KRG Osijek.